11 pași pentru un somn mai bun

0
56
views
somn

Cu toţii ştim că trebuie să dormim în jurul a 6-8, chiar 9 ore pe noapte pentru a fi                      fresh a doua zi, dar câţi dintre noi respectă acest lucru?      

Să spunem că ai ţinut cont de sfaturile anterioare legate de nutriţie şi exerciţii, a mai rămas un singur pas, pas pe care mulţi îl neglijează, dar vă asigur că este la fel de important ca celelalte două.

Mai jos am să enumăr câteva beneficii ale unui somn de calitate:

 • Combate depresia/anxietatea;
 • Slăbeşti ( suprinzător, este? );
 • Sporeşte energia şi creativitatea;
 • Se secretă hormon de creştere ( benefic pentru dezvoltarea armonioasă oaselor şi a ţesuturilor );
 • Vei arăta mai bine.

somn

 Lăsând introducerea la o parte, să vedem care sunt cei 11 paşi:

 1. Evită cafeina/energizantele seara, chiar şi după-amiază, îţi vor da o stare de agitaţie şi îţi va fi mult mai greu să adormi.
 2. Evită să mănânci mult seara, în special dulciuri. Masa de seară trebuie să fie ceva light, bogată în proteine, moderată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi
 3. Evită să stai în faţa televizorului/telefonului/calculatorului înainte de culcare. Orice fel de ecran încetineşte producţia de melatonină şi îţi va fi greu să adormi. Poţi înlocui cu cititul unei cărţi.
 4. Elimină orice sursă electrică din cameră pe perioada somnului. Fiecare aparat electric emană radiaţii ce te împiedică să ai un somn liniştit.
 5. Foloseşte suplimente pe bază de zinc, magneziu, melatonină şi valeriană, ele induc o stare de relaxare şi accentuateaza starea de somn.
 6. Dormi cu camera aerisită şi cât mai întunecată posibil. Dacă stăm să analizăm teoria evoluţionistă, predecesorii noştrii dormeau în grote reci şi întunecate, tradiţia se păstrează şi în prezent.
 7. Fă-ţi o rutină zilnică. Încearcă să te trezeşti şi să adormi cam la aceleaşi ore.somn
 8. Evită să amâni trezitul de dimineaţă. Cu cât amâni mai mult, cu atât te vei simţii mai obosit. Ca sfat, pune-ţi telefonul sau ceasul cât mai departe de tine, fiind nevoit să te ridici din pat pentru a opri alarma.
 9. Încearcă yoga sau un streching. Prin aceste procedee detensionezi muşchii şi te vei relaxa profund.
 10.  Meditează. Prin această tehnică vei scăpa de stresul acumulat de-a lungul zilei şi vei avea parte de un somn odihnitor.
 11. . Fă-ţi un duş cu apă caldă înainte de culcare. Acesta metodă îţi va relaxa întregul corp şi te va ajuta să adormi mai repede.

somn

Acestea fiind spuse, sper ca pe viitor vei ţine cont de aceste sfaturi şi vei avea un somn de calitate. Până data viitoare îţi urez : Somn uşor !

Cu respect,

Cristian Sandu.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns