Trebuie sau vreau?

0
65
views
Trebuie sau vreau? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

TREBUIE sau VREAU?

Dacă aș avea o putere magică, unul din primele lucruri pe care l-aș face ar fi să conving părinții să nu își mai umilească și să nu își mai lovească proprii copii, să îi iubească … necondiționat, dar și să uite (cu desăvârșire) să le mai spună că TREBUIE!

Trebuie sau vreau? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

 

 

Valoarea lui TREBUIE este evident supraestimată astăzi. Orice TREBUIE din copilărie se transformă la vârsta adultă în condiționări și motivații extrinseci care nu aduc bucurie în viața nimănui.

De exemplu „TREBUIE să merg la serviciu!” este echivalent cu „este o corvoadă” să merg la serviciu. Dar de ce TREBUIE…..???

Dacă însă îl înlocuiesc cu VREAU să merg la serviciu pentru că îmi place, nu numai că este o motivație intrinsecă puternică, dar te determină (atunci când evident nu îți mai găsești satisfacție în  muncă) să schimbi ceva în viața ta.

Sau, un alt exemplu: „TREBUIE să rămân în relația în care sunt…!”

De ce?

Pentru că:

  • Deși nu ne mai înțelegem, suntem de atâția ani împreună!
  • Deși are pe altcineva momentan, o să fie mai bine mai târziu!
  • Deși nu ne mai iubim, ne potrivim și părinții ar fi foarte supărați dacă am divorța!
  • Deși se poartă foarte urât cu noi, copiii au nevoie de ambii părinți! (pe bune…asta au nevoie copiii…de doi părinți care se ceartă din orice, care țipă unul la celălalt și evident și la ei pentru că sunt profund nefericiți…!!!).Trebuie sau vreau? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

 

În momentul în care înlocuim TREBUIE cu VREAU, lucrurile SE SIMPLIFICĂ și totul devine LIMPEDE….este dintr-o dată vorba despre noi și despre sentimentele 

noastre și despre ce ne dorim ACUM, fără nicio legătură cu ceilalți, fără legătură cu trecutul (cert, dar de neschimbat) sau cu viitorul (incert și imprevizibil)….

 

Voi (cum) puteți înlocui în viața voastră

TREBUIE cu VREAU?

 

Cu gânduri bune,

Simona

www.vreausfat.ro

 

 

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns