Tipuri de comunicare non-verbală

0
74
views
Tipuri de comunicare non-verbală - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Din punctul de vedere al experţilor,o parte substanţială din comunicarea noastră e nonverbală.În fiecare zi răspundem prin gesturi non-verbale precum posturi,expresii faciale,priviri cu subînţeles şi tonul vocii.De la strângeri de mână până la modul în care ne aranjăm părul, detaliile non-verbale dezvăluie cine suntem şi are un impact asupra modului în care relaţionăm cu alţi oameni.

Studiile despre comunicarea non-verbală şi comportament au început în 1872 cu publicaţia lui Charles Darwin.

Încă de pe atunci s-au făcut o mulţime de studii asupra tipurilor,efectelor şi expresiilor comunicării non-verbale şi a comportamentului.

În multe cazuri, comunicăm informaţii în moduri non-verbale folosind grupuri de comportamente.De exemplu,putem să combinăm o încruntătură cu braţele încrucişate şi o privire fixată ca să indicăm dezaprobarea-

1.Expresiile faciale

Tipuri de comunicare non-verbală - image  on https://bucurestiultinerilor.infoExpresiile faciale sunt responsabile pentru o mare parte din comunicarea non-verbală.Gândeşte-te cât de multe informaţii pot fi transmise prin intermediul unei încruntături sau a unui zâmbet.Expresia facială a unei persoane este de cele mai multe ori primul lucru pe care îl observăm,chiar înainte să auzim ce au de spus.

În timp ce comunicarea non-verbală şi comportamentul pot varia drastic în funcţie de cultură,expresiile faciale pentru furie,fericire,tristeţe şi frică sunt similare pentru toată lumea.

2.Gesturile

Tipuri de comunicare non-verbală - image  on https://bucurestiultinerilor.infoMişcările şi semnalele deliberate sunt o modalitate importantă pentru a comunica înţeles fără cuvinte.Gesturile comune includ a face cu mâna,a arăta cu degetul şi a folosi degetele pentru a indica valori numerice.Alte gesturi sunt arbitrare şi au legătură cu cultura.

În curţile de judecată, avocaţii utilizează diferite semnale non-verbale pentru a-l determina pe judecător să fie de o anumită parte.

Un avocat s-ar putea uita la ceasul său pentru a indica faptul că argumentul celuilalt avocat este nefondat.Aceste semne sunt considerate atât de puternice încât unii judecători au fost forţaţi să impună o limită asupra cărui tip de comportamente sunt admise în sala de judecată.

3.Limbajul trupului şi postura

Tipuri de comunicare non-verbală - image  on https://bucurestiultinerilor.infoPostura şi mişcarea pot exprima de asemenea o mulţie de informaţii.Studiile asupra limbajului trupului au crescut in mod semnificativ din 1970,dar media populară s-a concentrat asupra interpretarea posturilor defensive,încurcişării braţelor şi a picioarelor,mai ales după publicarea cărţii lui Julius Fast Limbajul corpului.În timp ce aceste comportamente non-verbale pot indica sentimente şi atitudini,studiile sugerează că limbajul corpului e mult mai subtil si mai puţin definitoriu decât s-a crezut iniţial.

Ţi-am captat atenţia?Ei bine,pentru a afla mult mai multe lucruri interesante despre comunicarea non-verabală, te aşteptăm la

Seminarul gratuit despre limbajul nonverbal.Ne vedem acolo!

 

Sursă

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns