Te consideri un om împlinit?

0
72
views
împlinit
Surse imagini: pixabay.com

Pentru fiecare dintre noi, starea de împlinire are o altă definiție. Ceea ce îl împlinește pe un individ, nu e universal valabil pentru toată lumea.Ai terminat studiile, ți-ai găsit și un job stabil, bine plătit, îți cumperi casa mult dorită, îți întemeiezi o familie, te vezi și la bordul mașinii mult visate,  dar cu tine, cum rămâne? Acum că le-ai bifat pe toate, conform prototipului social, cum te simți? Ești un om împlinit?

Te consideri un om împlinit? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Atunci când tragi linie, ieși pe plus? Posibil la capitolul financiar , când vezi zerourile din cont. Însă, de cele mai multe ori, ești pe minus la capitolul emoțional, iar în acest caz, zero nu mai e echivalent cu câștig, ci te poți considera falimentat sufletește.

Atunci când faci bilanțul s-ar putea să-ți dea un rezultat exponențial.Undeva, ai pierdut șirul evenimentelor.Nu le ai acordat factorul de importanță necesar.Contabilizează-ți bine resursele, dacă îți dorești ca rezultatul exercițiului( bilanțul vieții) să tindă spre pozitiv.

Împlinirea sufletească e punctul de plecare. Un suflet pustiu, nemulțumit, care duce mereu o luptă cu sine, nu va obține același rezultate, ca acela pentru care împlinirea e mai mult decât o stare, e un nivel emoțional la care tinde să ajungă.

Succesul e o himeră, acum te amăgește cu fericirea, apoi te deziluzionează și cazi în extrema cealaltă.

Totul pornește din interior. Alergăm după acea stare de împlinire.

Căutăm să umplem golul cu orice găsim pe drumul vieții, mai puțin cu ceea ne lipsește, cu adevărat.

Te consideri un om împlinit? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

A fi un om împlinit , eu o găsesc sinonim cu a fi un om complet. Împlinirea e ca și un puzzle. Suntem în  căutarea pieselor lipsă, care să se potrivească și să facă un întreg. Doar că nu le găsim pe toate, în același loc. De aceea, trebuie să căutam și să ne căutăm pe noi.

Ajungem la un punct, când simțim că am epuizat toate etapele pe care le puteam parcurge, ca am urcat treaptă, cu treaptă si am ajuns la un apogeu. Însă, privind în urmă, tot ne simțim incompleți. Ca și când , am finaliza de citit și ultima pagină dintr-o carte. Și exclamăm: ” Și acum , ce fac?” Avem impresia , că am derulat totul prea rapid, fără să trăim, de fapt.

Am mecanizat totul, de la sentimente și emoții până la modul în care „consumăm” o zi din viața noastră. Totul se învârte în aceeași monotonie, aceeași ciclicitate, care ne displace, dar din comoditate sau alte motive , ne prefacem că viața noastră merge în linie dreaptă, când de fapt e cu totul altfel.

Ne consemnăm în acest cerc vicios, care pe termen lung  poate aduce neîmpliniri, care la rândul lor se transformă în frustrări și senzația de inutilitate.Iar de aici și până la depresie, nu e foarte mult. Așa că, înainte de a primi semnale de alarmă, e necesar să declanșăm noi, primii, butonul de panică. Să vedem ce ne împiedică să avansăm.

Drumul spre împlinire poate fi anevoios, presărat cu realizări sau eșecuri. Depinde doar de noi, să-i găsim adevăratul sens. Să nu fim niște roboți, care execută în mod repetitiv același program, pe o traiectorie memorată.

Te consideri un om împlinit? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Nu treptele succesului sunt importante, ci treptele împlinirii sufletești.” (Dan Puric)

Și ne alimentam din acest succes, o împlinire de moment, care ne consumă pe interior. Ne simțim secați de energie, ne lipsește acel entuziasm de la început, acea mulțumire care ne făcea sufletul să vibreze.

Viața e un cont activ, însă noi reacționăm pasiv la elementele ce se adaugă la aceasta. Noi suntem responsabili, de ceea ce lăsăm să intre sau să iasă din viața noastră.

Tu ești un om împlinit sau e doar o aparență? Te invităm să ne împărtășești din experiența ta.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns