Scapă mai ușor de probleme

0
31
views
probleme

Cu toṭii avem probleme care ne cauzează destul de mult stres dacă nu le rezolvăm la timp. Fiecare problemă are o soluṭie, chiar şi dacă avem tendinṭa să credem că nu. Oamenii de obicei dau greş în a găsi soluṭii pentru că trăiesc cu falsa impresie că totul vine din exterior. Nu există un ghid prestabilit pentru a rezolva o problemă, însă mereu avem la îndemână mici “ajutoare”.

Cum ar fi, de exemplu…

  1. Recunoaşterea problemei – acesta este primul pas în soluṭionarea ei. Este exact ca la doctor; nu poṭi trata o boală dacă nu o depistezi sau îi pui un diagnostic. Aşadar, acceptarea faptului că ai o problemă te ajută să te eliberezi de povara ei, pentru că nu o mai ascunzi şi nici nu o mai laşi să te supere.

 

  1. Cel mai bun sfetnic eşti tu însuṭi – probabil ai auzit în jur că sunt persoane care preferă să se sfătuiască cu alte persoane ca să descarce din tensiuni sau ca să facă rost de sfaturi. Cum poate cineva din exterior să simtă ce simṭi tu sau să încerce să trateze ceva ce este înăuntrul tău? Este adevărat că ceilalṭi pot fi de ajutor în orice situaṭie, dar numai dacă te pot îndruma corect pentru ca tu singur/ă să găseşti soluṭii pentru problemele pe care le ai. Sfaturile pe care o persoană i le poate da alteia pot să nu fie aplicabile în orice situaṭie. Acele sfaturi pe care le primim sunt doar metode de supravieṭuire şi adaptare care au funcṭionat la un moment dat în situaṭia experenṭială a acelei persoane. Asta nu înseamnă că se aplică perfect şi pe altcineva.

 

  1. Întotdeauna cu mintea limpede şi relaxată – persoanele care s-au confruntat cu diverse provocări/situaṭii şi au reuşit să treacă cu brio peste sunt acele persoane care au conştientizat faptul că stresul sau grijle nu vor elimina din tensiune şi nici nu vor accelera timpul sau rezolva ceva de la sine. Cel mai bun exemplu care ilustrează acest lucru este un test, un examen, o prezentare, un speech, un public speaking, pentru că acolo contează foarte mult să fim relaxaṭi şi cu mintea limpede ca să putem avea acces la informaṭie într-un timp scurt. Acelaşi lucru este valabil şi la o problemă – cu cât avem corpul mai relaxat şi mintea în conformitate cu el, cu atât mai repede putem găsi soluṭii salvatoare.

 probleme

  1. Renunṭarea timpurie – o situaṭie împovărată cu traume, cu daune, cu eşecuri, cu nesiguranṭe pot genera la un moment dat renunṭarea la a mai găsi soluṭii. Fie că suntem aproape de capătul tunelului sau am obosit, suntem tentaṭi să renunṭăm atunci când vedem că nu dă roade. Adevărata răbdare se vede atunci când avem suficientă maturitate să conştientizăm că dacă planul A nu a funcṭionat există milioane de alte planuri/căi care să ne ajute să rezolvăm.

 

  1. Refugii temporare – alcool, droguri, dependenṭă de jocuri video etc. Orice mijloc care ne distruge, distrage sau chiar ne captivează atenṭia este toxic. Oamenii care nu au suficientă tărie de caracter să înfrunte o problemă de obicei refulează în orice au la îndemână, fără să îşi dea seama că acele lucruri nu îi vor aduce salvarea, ci din contră, îi vor distruge mai rău.

 

  1. Schimbarea perspectivei – pentru a rezolva o problema, trebuie mai întâi s-o intelegi. Ca să o înṭelegi pe deplin, este bine să priveşti lucrurile din mai multe puncte de vedere, printre care şi cel opus viziunii tale. Unii oameni folosesc aceeaşi metodă continuu şi tot nu reuşesc să aducă ceva în plus.

probleme

  1. Concentrarea pe soluṭii, nu pe probleme energia pe care o folosim zi de zi, dacă nu este canalizată cum trebuie, are tendinṭa să se îndrepte spre lucrurile negative sau spre cele pe care nu ni le dorim. Problemele sunt oportunităṭi de dezvoltare, nu obstacole. Din fiecare problemă poṭi învăṭa ceva, cu condiṭia să nu intri în panică înainte de a găsi toate soluṭiile. Caută mai întâi toate soluṭiile posibile şi apoi selectează ce te avantajează cel mai bine.

 

Dă-ṭi voie să vezi totul ca pe un ansamblu!

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns