Poveștile secrete: scheletul din dulap

0
64
views
secrete
Sursa: https://pursuingveritasdotcom.files.wordpress.com/2015/01/skeleton-in-the-closet.jpg

Toți oamenii au povești pe care nu doresc să le împărtășească, așadar preferă să le țină ascunse undeva în dulapul lor personal. Cu toții avem anumite secrete care aparțin trecutului de care nu suntem mândri. Rușinea, teama de a nu fi judecați, dorința de a ne păstra reputația intactă ne determină să înghesuim cât mai multe schelete închiși în sertare. Oricât de încăpător ar fi dulapul personal, e posibil ca într-o zi să adunăm atâtea schelete încât să nu mai putem închide ușa, așadar ar fi indicat să facem curățenie generală.

Niciun schelet nu seamănă cu altul, așa cum nicio poveste nu seamănă cu alta. Unii au secrete mai mici, alții mai mari, cert este că toți avem secrete: o decizie proastă pe care am luat-o la un moment dat, un gest, un eveniment, o întâmplare care nu ne-a făcut cinste ș.a.m.d.

secrete

Cum facem curat în dulap în trei pași?

1.. Deschizi dulapul, 2. Scoți scheletul, 3. închizi dulapul. Lăsând gluma la o parte, nu există o rețetă anume și cred că fiecare are modurile lui prin care se „ descotorosește” de scheletul lui ascuns.În primul rând, ne asumăm faptele. Singurii responsabili suntem noi înșine nu vecina(ul)/prietena(ul)/soția(ul)/mama care ne-a sfătuit. Decizia a fost a noastră. E ușor să dai sfaturi și e și mai ușor să pui în cârca cuiva faptele pentru care tu ești responsabil.

Cum ne eliberăm de secrete?

    1. În primul rând, ne asumăm faptele. Singurii responsabili suntem noi înșine nu vecina(ul)/prietena(ul)/soția(ul)/amanta(ul)/mama care ne-a sfătuit. DECIZIA a fost a NOASTRĂ. E ușor să dai sfaturi și e și mai ușor să pui în cârca cuiva faptele pentru care tu ești responsabil.

     

    1. În al doilea rând, nu ne învinovățim. Inevitabil, regretele există, indiferent ce am face. Dar oricât de mult am regreta și ne-am învinovăți, nu vom putea schimba lucrurile. Oricât de clișeic ar suna, trebuie să ne iertăm pe noi înșine pentru că am făcut o decizie proastă. Important este să învățăm din greșelile făcute și să nu le mai repetăm.

     

    1. Let it go and move on! Cu alte cuvinte, lasă trecutul în utmă și nu-i mai permite să te afecteze! E adevărat că indiferent ce ai face, nu poți să-l schimbi, dar nu trebuie să-l lași să exercite vreo influență asupra ta. Chiar dacă trecutul este o parte din tine și o parte din tine a rămas acolo, important este să-ți concentrezi toate eforturile în prezent.
secrete
Sursa: http://gentlereminders.weebly.com/blog/archives/06-2016

Îți propun următorul exercițiu: deschide dulapul, examinează scheletul. Apoi prezintă-i-l cuiva în care ai mare încredere. Important este ca aceea persoană să te asculte și să nu te judece. Nu te victimiza și nu te învinovăți. Prezintă-i faptele cu acuratețe, cu obiectivitate. Dacă nu ai încredere în nimeni, scrie tot ce ai pe suflet pe o foaie de hârtie. Apoi ia scheletul și îngroapă-l undeva unde nici măcar tu să nu-ți amintești. Ia aminte că unele lucruri trebuie îngropate, nu pentru că ar însuma valoarea unei comori, ci pentru că unele adevăruri trebuie uitate.

Iar dacă nu reușești să găsești locul potrivit pentru a-l îngropa urmează-i sfatul lui George Bernard Shaw: ‟If you cannot get rid of the family skeleton, you may as well make it dance“.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns