Perseverența – sine-qua non absolut

0
411
views
perseverența
Sursa: https://unsplash.com/?photo=flEStjHTY14

Cu toṭii ştim că atunci când ne dorim un lucru, nu trebuie să renunṭăm, să dăm înapoi sau să ne descurajăm. Deseori, dificultăṭile ne fac să luăm în calcul abandonarea unui obiectiv. Perseverenṭa este un aliat de nădejde în astfel de situaṭii, deoarece ne încurajează să nu o facem.

Atenṭie! A nu se confunda perseverenṭa cu obligaṭia de a continua. Perseverenṭa se defineşte prin realizarea unui obiectiv, prin continuitate şi dezvoltare. Cu alte cuvinte, perseverenṭa nu numai că ne ajută să fim liniari pe tot parcursul drumului, dar ne şi ajută să dăm randament şi să învăṭăm din ce am realizat.

Perseverenṭa este strâns legată de alte două aspecte:

  1. Răbdare
  2. Încredere

Fiind combustibilul care ne alimentează viaṭa, ea face diferenṭa între oamenii învingători şi cei norocoşi. Perseverenṭa este un sine-qua non absolut, un lucru esențial, prin definiṭie, deoarece ne ajută să ne menṭinem fermi şi optimişti. Oamenii care lucrează pentru visurile lor sunt oameni care sunt conştienṭi de abilităṭile pe care le au şi se ghidează în viaṭă după principiul “dacă vrei, nu ai cum să nu reuşeşti”. Cel mai bun exemplu de perseverenṭă vine chiar dintr-un lucru minor, de exemplu: dezvoltare personală, fructificarea unui talent, o pasiune recent descoperită, modelată prin exerciṭiu etc.

perseverența
Sursa: https://unsplash.com/collections/688/live-without-limits-tour?photo=7TmqwexUtWQ

Din exemplul propriu, pot spune că eu mereu îmi reînnoiesc capacitatea de a persevera, prin testarea limitelor şi propulsarea dincolo de ele. Recent am învăṭat pentru examenul pentru şcoala de şoferi şi, în timp ce făceam orele de condus, mă gândeam că singurul obstacol negativ ar fi propria-mi minte. Nu aveam cum să nu reuşesc dacă nu perseveram, dacă nu mă motivam şi dacă nu îmi plăcea, ce-i drept!

Revista Forbes înglobează, anual, oameni de succes şi poveştile lor de viaṭă. Aflăm din articolele sale că cei care au reuşit în carieră au avut un trai mediocru la început, ca apoi, treptat, să fi perseverat şi să obṭină exact ce-şi doreau. Nimeni nu ne poate oferi o reṭetă de succes, deoarece, pentru fiecare dintre noi, totul se întâmplă la timpul lor şi în ritmul în care trebuie. O persoană poate deveni de succes peste noapte, în timp ce talentul ascuns din umbră încă nu a cunoscut acel ‘boom’. Un lucru este garantat : acei oameni nu au renunṭat la visurile lor, în ideea că totul va căpăta, la un moment dat, exact forma pe care ei şi-o imaginau. Aici cred că este reṭeta “secretă”. Muncă, implicare, voinṭă, perseverenṭă, atingerea targetului. Pe cealaltă parte : somn, mâncare, iubire, familie. Şi totul pe repeat, ca un cântec. Până la refren, unde vine SUCCESUL.

perseverența
Sursa: https://unsplash.com/collections/353844/work?photo=otjiUhq5Zcw

Planul perfect pentru identificarea nivelului de perseverenṭă:

  1. Stabilirea unui obiectiv clar, concret, sigur
  2. Identificarea traseului spre a îndeplini targetul
  3. Resursele implicate şi în ce măsură
  4. Ce faci atunci când simṭi că nu mai poṭi?
  5. 5 motive pentru care ai renunṭa astfel încât să nu o faci
  6. Pasul final – concluzii, rezultate, etc

Întotdeauna mi-am imaginat că brand-urile de succes, oamenii influenṭi şi firmele cu potenṭial au avut ca slogan următoarele rânduri : “Totul pornit din pasiune şi continuat cu perseverenṭă [..]”. Chiar dacă drumul nu este drept, rezultatul în final se va vedea, dacă rămânem loiali şi dedicați progresului.

perseverența
Sursa: https://unsplash.com/search/photos/work?photo=sm3Ub_IJKQg
This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns