IXCARAVANA | LICEENII PUN ANTREPRENORIATUL PE ROȚI ȘI AJUNG IN BUCUREȘTI

0
103
views
IXCARAVANA | LICEENII PUN ANTREPRENORIATUL PE ROȚI ȘI AJUNG IN BUCUREȘTI - image  on https://bucurestiultinerilor.info

iXperiment, primul accelerator de start-up-uri pentru liceenii din România, se extinde in București. Începând din toamna acestui an școlar, liceenii din Bucuresti vor avea oportunitatea de a trece prin provocarile și etapele programului, împreună cu alți liceeni antreprenori care vor participa în cadrul iXperiment în diverse orașe în care programul se extinde (până în prezent, iXperiment a fost organizat în Cluj-Napoca). La sfârșitul anului școlar 2017 – 2018, toți fondatorii start-up-urilor cu cel mai mare potențial (impact social – profitabilitate – inovație), vor participa într-o competiție națională de antreprenoriat pentru adolescenti.

În acest context, primul eveniment marca iXperiment care va avea loc in capitală e iXcaravana București. Scopul acestui eveniment este de a promova antreprenoriatul și de a-i identifica pe cei mai creativi și intreprinzători adolescenți care vor primi acces la resursele necesare pentru a da viață ideilor lor, în cadrul comunității iXperiment.

iXcaravana București va avea loc in 13 octombrie 2017, la Trattoria Buongiorno (str. C.A. Rosetti, nr. 13), între orele 16:00 și 20:00. Participarea în cadrul iXcaravanei este gratuită pentru elevii de liceu. Aceștia trebuie să completeze formularul de înregistrare pana in 10 octombrie 2017: http://ixperiment.ro/ixcaravana.

Programul iXcaravanei București este:
16:00 – 16:30 – Check-in participanți
16:30 – 17:00 – Prezentare iXperiment
17:00 – 17:15 – Pauză (snacks, networking & fun)
17:15 – 19:50 – Sesiuni speakeri (printre antreprenorii de success care vor fi speakeri se numără Radu Georgescu – Founding Partner @ GECAD Ventures, Dragos Petrescu – President @ City Grill Group)
19:50 – 20:00 – Premierea participanților cu certificate

iXcaravana Oradea este organizată cu ajutorul partenerilor principali de la nivel local, care susțin dezvoltarea antreprenorilor liceeni din România: City Grill, Trattoria Buongiorno.

iXperiment este un laborator de start-up-uri în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care rezolva problemele societății, îmbunătățesc viețile oamenilor și creeaza inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național/internațional.

Până în momentul de față, participanții edițiilor anterioare iXperiment și-au lansat propriile idei în diverse domenii (educație, IT etc.), iar start-up-ul câștigător al fiecărei ediții a obținut o bursă de $5000 în cadrul unui program de accelerare din Statele Unite, Watson University (www.watsonuniversity.org). Mai mult, tinerii au lucrat cu antreprenori de top de la nivel național și internațional, printre care se numără: Anda Gansca – Knotch, Dragoș Petrescu – City Grill; George Deriso – MBA Professor Leeds Business School Colorado; Dan Pitic – Perpetuum; Radu Georgescu – GECAD Ventures; Camelia Sucu – Class Living; Iulian Padurariu – Pony Car Sharing; Dana Bates – Fundația Noi Orizonturi. Nu în ultimul rând, iXperiment a câștigat diverse premii printre care un TEDxAward pentru impact social și este susținut de organizații și companii majore, precum Banca Transilvania, TEDxEroilor, AROBS Transilvania Software.

Let’s iXperiment!

 

Programul iXperiment este sustinut de un numar semnificativ de companii si organizatii de la nivel national, printre care se numara si Banca Transilvania, AROBS Transilvania Software si TEDxEroilor.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns