Despre succes

0
60
views
succes
Sursa: https://www.hushmoneyclothing.com/wp-content/uploads/2016/05/Try-Fail-Success.jpg

Ştim cine suntem, dar nu ştim ce vrem / Ştim ce vrem, dar nu ştim cine suntem

             Nu e uşor să faci ce îṭi place şi să şi trăieşti din asta. Uneori pare că nici măcar nu ştii ce vrei să faci cu viaṭa ta, cu tine, cu viitorul tău, încotro să te îndrepți. Alteori ṭi se pare că ai găsit deja cheia tuturor lucrurilor… E ambiguu, nu? Cum poate fi modificat totul din interior, să pară cum vrem noi. Cum orice lucru din exteriorul minṭii noastre arată exact cum îl proiectăm noi din interior, că nu putem vedea totul altfel decât prin noi.

Despre succes - image  on https://bucurestiultinerilor.info
Sursa: https://static.skillshare.com/uploads/parentClasses/ce0f3a5d7be5749ce418c962f06cab5c/4a935245

De la planuri la viitor

Am vorbit despre cum să obṭinem fericirea, cum să ne rezolvăm problemele, cum să ne raportăm la ceilalṭi, cum să ne regăsim, dar cu ce ne place nouă cum rămâne? Acele hobby-uri care rămân acolo ascunse până când ne găsim curaj să le dăm o formă, să le dezvoltăm.

Fiecare om în parte cunoaşte succesul mai devreme sau mai târziu. Acest lucru nu este imposibil de atins, dar asta nu înseamnă că nu necesită muncă. Pasul cel mai important pentru a fi un om de succes este să ştii ce îṭi doreşti să faci şi să ştii cine eşti. Poṭi afla ce îṭi place să faci prin intermediul lucrurilor care te definesc şi invers – să aflii cine eşti făcând ce-ṭi place cel mai mult.

Luăm modelul clasic – un adolescent care este pasionat de artă ( desen şi muzică ) însă nu este susṭinut foarte mult de părinṭi. Şi-a descoperit talentul de la o vârstă mai mică, dar, cum lucrurile nu se întâmplă mereu peste noapte, acesta nu a reuşit să scoată la iveală acest lucru, pentru a fi sprijinit. Şi-ar dori să renunṭe la studiile pe care le are acum pentru că nu îl ajută cu nimic şi să se dedice pasiunilor sale – să deseneze şi să cânte, eventual să-şi facă o trupă.

El se află cumva la jumatea drumului… ştie ce îşi doreşte, dar nu are fundaṭie stabilă. Ce îi rămâne de făcut?

Despre succes - image  on https://bucurestiultinerilor.info
Sursa: https://www.hushmoneyclothing.com/wp-content/uploads/2016/05/Try-Fail-Success.jpg

În primul rând, în situaṭia prezentată mai sus, este cert că adolescentul nu trebuie să renunṭe la ce îl face pe el cel mai fericit. Oportunităṭi de dezvoltare există, pentru că lumea chiar este mică, niciodată nu poṭi şti de unde sare iepurele care să te ajute în drumul tău. Orice pas mic este încă o cărămidă în plus la pasul cel mare. Se spune că progresul în ritm lent este mai bun decât niciun  fel de progres.

Învață să scrii „succes”

S – Strădanie, altfel munca este în zadar

U – Universul îṭi oferă exact ce atragi

C – Credinṭa că vei reuşi să te dezvolṭi

C – Comportament adecvat, răbdare multă

E – Energia necesară parcugerii drumului spre succes

S – Sinceritate față de tine însuți

Despre succes - image  on https://bucurestiultinerilor.info
Sursa: https://static.pexels.com/photos/477942/pexels-photo-477942.jpeg

Într-o conferinţă Ted Global din 2005, analistul Richard St. John explică pe scurt care sunt secretele succesului. Poate una dintre cele mai importante puncte ale prezentării face referire la pasiunea pe care o investeşti în munca pe care o faci. Ideea centrală este să ajungi să lucrezi din plăcere, punând banii pe plan secund, deoarece, spune St. John, vor veni oricum în această situaţie. De asemenea, pe lângă pasiune, succesul se clădeşte cu multă muncă şi cu multă perseverenţă pentru a ajunge tot mai priceput în ceea ce faci. El mai adaugă pe lista de calităţi necesare și puterea de concentrare, dar şi perseverența şi încercarea de a fi de folos. Toate acestea nu vor apărea peste noapte, însă. Este nevoie de multă practică.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns