De ce să spui ce gândești?

0
448
views
opinie
Sursa: https://a.ltrbxd.com/resized/sm/upload/wn/2r/1j/to/being-john-malkovich-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg?k=07040477da

Am observat că pentru unii oameni este dificil să-și exprime propria opinie, să-și susțină punctele de vedere deoarece intervine teama de a nu fi judecați, excluși dintr-un grup sau izolați de societate. Disponibilitatea individului de a-și exprima opinia în mod public este explicată foarte bine de cercetătoarea Elizabeth Noelle Neumann prin intermediul teoriei Spirala Tăcerii.

Cu alte cuvinte, individul își exprimă opinia, după ce în prealabil analizează opiniile celorlalți, iar părerea pe care și-o va exprima va fi cea conformă cu cea a majorității, indiferent de ceea ce crede el. Opinia publică, elementul central al spiralei tăcerii, este importantă pentru oameni deoarece le judecă propriile comportamente.

opinie
Sursa: https://i.ytimg.com/vi/wbzLyQy–CM/maxresdefault.jpg

Este important să spui ceea ce crezi pentru că oamenii gândesc și simt diferit, așadar e normal să avem opinii distincte. În plus, dacă toți am gândi la fel, viața ar fi plictisitoare și probabil că nu am avea subiecte de discuție. Într-adevăr, omul simte nevoia de a se face plăcut de ceilalți, așadar încearcă prin diferite metode să acționeze după așteptările celor din jurul său.

Eu cred că nimeni nu deține adevărul absolut și dacă ne angajăm în conversații cu teme interesante și dacă aducem argumente valide în favoarea gândurilor noastre, avem mult mai mult de câștigat decât dacă ne conformăm deciziei majorității doar ca să nu supărăm pe cineva.

Găsește curajul de a avea o voce!

opinie
Sursa: https://www.crcna.org/sites/default/files/spectrum_speakingout.jpg

Surse bibliografice:

 

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns