Cum să-ți (re)găsești motivația

0
75
views
motivația
Sursa: http://i.imgur.com/a8OU84y.jpg

Uneori ne simțim lipsiți de energie, fără chef de viață, plutind într-o stare letargică, deprimantă care ne împiedică să ne găsim motivația intrinsecă. Nu avem dispoziția necesară pentru a face un anumit lucru, așadar amânăm. Ce putem face în cazul acesta?

Cum ne putem recupera motivația ca să putem realiza tot ce ne-am propus?

 1. Stabilește-ți obiectivele! Un prim pas important este să-ți setezi obiectivele. Pentru a reuși să ajungi undeva, trebuie mai întâi să afli care este destinația. Cu alte cuvinte, ce îți dorești să faci? De pildă, îmi doresc să slăbesc 10 kilograme, să învăț un curs ș.a.m.d.
 2. Ai încredere în tine! Un alt pas benefic care te va ajuta să atingi obiectele propuse este alungarea gândurilor negative. Lasă temerile deoparte și renunță la autosabotare! Înlocuiește: „Nu voi reuși!”, „Nu mă voi descurca!” , „Nu știu cum să fac… ” cu propoziții pozitive care te vor încuraja, de exemplu„ Voi reuși”, „O să fac față cu brio!” etc. Adoptă o atitudine pozitivă!
  motivația
  Sursa: http://i.imgur.com/ilMT38g.jpg
  1. Informează-te! Fă un pic de research în domeniul respectiv sau în arii conexe. De multe ori, poveștile constituie sursă de inspirație. Citește o carte sau vizionează un film, caută-ți modele demne de urmat în personajele prezentate!

   

  1. Începe! Acum că ai stabilit un plan, treci la acțiune! Cu cât amâni, cu atât o să-ți fie mai greu să-ți respecți programul. Pofta vine mâncând! Este recomandat să încerci metode diferite prin care să-ți atingi țelul. Experimentând, vei fi mai aproape de tehnicile ideale care te vor ajuta să-ți menții motivația, așadar diversitatea e importantă.

   

  1. Alungă monotonia! De multe ori, în viața noastră simțim nevoia unei schimbări. Dacă te-ai săturat de monotonie, este bine să încerci să faci lucruri noi. Caută-ți un nou hobby! Descoperă-te! Călătorește! Sau pur și simplu schimbă-ți look-ul: o nouă tunsoare, un nou stil vestimentar vor ajuta la îmbunătățirea imaginii de sine.

   motivația
   Sursa: https://unsplash.com/search/photos/friends?photo=QlnUpMED6Qs
  2. Socializează! O ieșire cu gașca la un concert, la un film, la muzeu etc poate avea un efect benefic asupra ta. Nu strică din când în când să porți o discuție cu un prieten/cu o prietenă, eventual îi poți împărtăși planurile tale. Te vei simți încurajat(ă) și îți va fi mult mai ușor să-ți îndeplinești obiectivele.

   

  Rezultatele nu vor apărea imediat,ai nevoie de multă răbdare și muncă, așadar perseverează! Să ne amintim că Roma nu a fost construită într-o zi!  Învață din eșecuri și renunță la așteptări, dar niciodată la speranță! Într-o zi, vei ajunge la destinația mult visată! Mult succes!

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns