Cum să interacționezi cu oricine

0
2
views

983fb56032c1ac1b726360eae9dd3d18_XL      Ziua de 24 februarie aduce cu ea un nou eveniment ce are ca temă principală dezvoltarea personală. “Cum să interacționezi cu oricine” este un workshop ce-ți va spori competențele de comunicare, te va ajuta să aprofundezi noțiuni de body-language, dar va cuprinde și aspecte teoretice despre tehnicile de comunicare. Pentru a înțelege mai bine ce va cuprinde acesta v-am pregătit mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta în relațiile cu ceilalți:

  1. Daca ai de gând să interacționezi cu cineva, asigură-te că pielea ta este caldă atunci când îi strângi mâna. Mâinile reci au fost asociate cu lipsa de încredere.
  2. Când adresezi cuiva o întrebare, o modalitate ușoară de a-l face să fie de acord cu tine este aceea de a da din cap în timp ce vorbești. Astfel, îl faci pe cel care te ascultă să creadă că ceea ce spui este adevarat și că ar trebui la rândul său să dea din cap în semn de “da”. 
  3. Dacă ți se pare că cineva te urmărește, cască și apoi uită-te imediat la persoana pe care o suspectezi că te pândește. Dacă suspiciunile tale sunt adevărate, persoana respectivă va căsca și ea.
  4. În cazul în care consideri că o anumită persoană are de gând să te vorbească de rău într-o ședință, așază-te lângă persoana respectivă. Este mult mai greu să vorbești de rău și să fii agresiv cu cineva care se află în imediata ta apropiere, așa că probabil se va domoli din punctul acesta de vedere.
  5. Reușești cu greu să faci pe cineva să se deschidă în fața ta? Adresează-i o întrebare și odată ce a terminat de vorbit, uiă-te drept în ochii săi preț de câteva secunde. Acest lucru o va încuraja subconștient să vorbească în continuare.
  6. Când ești cu o anumită persoană și vrei să îi inspiri încredere, imită-i în mod subtil acțiunile și postura. Acest lucru ajută la construirea încrederii și, în plus, va face să pară că te potrivești cu persoana respectivă.
  7. Când persoanele dintr-un grup râd, în mod instinctiv oamenii au tendința de a privi înspre membrii grupului fată de care se simt mai apropiați (sau și-ar dori să fie).
  8. Dacă ai adresat cuiva o întrebare și iți oferă doar un raspuns parțial, menține în continuare contactul vizual și păstrează tăcerea. Persoana care raspunde va presupune în mod normal că răspunsul inițial nu a fost suficient de bun și va continua să vorbească.
  9. Multe efecte psihologice ale stresului sunt aceleași cu cele ale euforiei (respirație îngreunată, bătăi mai rapide ale inimii etc). Dacă iți reîncadrezi situația amenințătoare drept una provocatoare, stresul tău va deveni bucurie.
  10. Dacă cineva te privește drept în ochi 60% din timpul unei conversații înseamnă că este plictisit. Dacă te priveste 80% din timpul conversației înseamnă că este atras de tine. Dacă te priveste fix in ochi 100% din timpul unei conversații consider-o o amenințare.

Acestea au fost doar câteva sfaturi despre relaționarea cu ceilalți, însă mult mai multe lucruri folositoare puteți afla, sâmbătă, 24 februarie, în cadrul evenimentului. Pentru înscrieri, dar și pentru mai multe detalii puteți accesa pagina de Facebook: https://www.facebook.com/events/1706516722702183/

 

 

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns