Cum să începi o carieră de avocat?

0
74
views
Cum să începi o carieră de avocat? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

“Cum să începi o carieră de avocat?” – o întrebare care pe mulți tineri ce- și doresc să înceapă o carieră în domeniul juridic îi frământă.. Mă îndoiesc că există o “rețetă” pentru acest lucru, însă primul pas ce trebuie făcut este documentarea.

Ce înseamnă să fii avocat? Mulți ar crede ca această meserie este una destul de ușoară ce- ți poate aduce numeroase beneficii materiale. În realitate lucrurile nu stau chiar asa. Avocatura este o meserie stresantă, viitorul oamenilor depinzănd de abilitățile tale de a le susține cauza, de încercarea ta de a- i scăpa de orice urmă de vinovăție. Cât despre beneficiile materiale, în România există si avocați foarte bogați, dar și foarte săraci. Totul depinde de tine, de ceea ce le poți oferi clienților, dar și de mediul în care activezi, fiind sesizabilă o diferență majoră între salariile angajaților din București și a celor din Vaslui, de exemplu. Partea cea mai frumoasă și care te face să vrei să perseverezi, să fii din ce în ce mai bun este, de fapt, satisfacția oferită de mulțumirea clienților care datorită ție și- au recuperat libertatea sau au scăpat cu bine dintr- o problemă majoră. Nimic nu se compară cu sentimentul că prin puterea ta, un om este scutit de o pedeapsă și a obținut tot ce și- a dorit.Cum să începi o carieră de avocat? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

După ce ai înțeles care sunt atât avantajele, cât și dezavantajele acestei profesii și îți dorești să pătrunzi în acest mediu, trebuie sa te înscrii la o Facultate de Drept..și să și intri, acestă facultate având examen de admitere. Să presupunem că toți pașii de mai sus au fost îndepliniți și ai ajuns student la Drept. Abia acum începe cu adevărat drumul tău. E o facultate ce durează patru ani, o facultate destul de grea, o facultate la care trebuie să înveți, să înveți pe bune, nu cum ai făcut în liceu. Și zic asta pentru că ai nevoie de multe cunoștințe în acest domeniu și ai nevoie să înveți toată viața, altfel vei ajunge un avocat șomer care va trăi de pe o zi pe alta. Și învățatul nu e tot, activitățile de voluntariat și internship- urile sunt activități care te vor ajuta in viitoarea ta carieră, de asemenea.

Un profesor de drept din Statele Unite le- a oferit elevilor săi următoarele sfaturi:

1. cele mai multe oportunități nu vin să bată la ușă, trebuie să te pregătești pentru a face lucrurile să se întâmple;

2. în fiecare minut al zilei contribuie la reputația ta;

3. stabilește obiective realiste și fii flexibil pentru a le schimba, dacă este necesar;

4. nu vă așteptați să deveniți bogați peste noapte;

5. să vă așteptați la o lipsă de colegialitate;

6. fiți pregătiți pentru o muncă foarte grea;

7. în toate cazurile angajate, fii foarte atent la partea financiară;

8. uită de vârsta de pensionare;

9. găsiți domenii specifice de drept în care să deveniți un expert;

Cum să începi o carieră de avocat? - image  on https://bucurestiultinerilor.infoUn avocat cu multă experiență afirma: “Din avocatură, puțini se pensionează, din avocatură se pleacă cu picioarele înainte”.

Așadar, dacă într- adevăr iți dorești să urmezi o carieră în avocatură, îți urez mult succes, ambiție și determinare, căci, ca- n orice meserie nu puține uși ți se vor închide în nas, cum nici momentele de cumpănă nu vor lipsi. Important e să- ți faci meseria din plăcere si, astfel vei deveni un om împlinit, un om care iubește ce face, iar meritele nu vor întârzia să apară.

 

Autor: Roxana Iancu

 

Ca să afli mai multe, vino și tu la seminarul Cum să urmezi o carieră juridică

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns