Cum să fii mai aproape de pasiunile tale

0
60
views
Cum să fii mai aproape de pasiunile tale - image on https://bucurestiultinerilor.info

Au fost ani buni în care am încercat să mă descopăr, pe mine şi pasiunile pe care vreau să le urmez în viaţă. Deşi suntem crescuţi şi educaţi după norme foarte clare, iar părinţii şi societatea continuă să ne spună că în viaţă nu poţi să faci ce îţi place şi să duci o viaţă prosperă în acelaşi timp, eu vreau să-ţi dezvălui azi un secret: poţi să le faci pe amandouă şi să ai o viaţă fericită! Totul depinde de tine, iar tu ai un potenţial fantastic. E important doar să-l descoperi şi-apoi să nu te laşi descurajat de nimic!

Cum să fii mai aproape de pasiunile tale - image on https://bucurestiultinerilor.info

Pentru că nu e uşor şi mai ales pentru că e nevoie de mult curaj, mi-am propus să te ajut azi să-ţi întocmeşti un plan care urmat îndeaproape, să te ajute să dai viaţă pasiunilor tale şi să începi să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

Am pentru tine 7 paşi şi instrumente cu ajutorul cărora viitorul începe să prindă culoare. Sunt paşi pe care eu i-am urmat, lucruri pe care încă le aplic cu sfinţenie şi concluzii la care am ajuns în timp. Aş vrea să ştiu că eşti hotărât acum să-ţi descoperi pasiunile şi că vei continua să citeşti acest articol numai atunci când eşti dispus să faci orice pentru a începe să faci ce-ţi place, pentru a-ţi descoperi pasiunile şi pentru a-ţi urma visurile. Pentru că de nu vei fi cu adevărat pregătit şi vei sări peste etape, făcând lucrurile pe jumătate, vei ajunge să obţii rezultate pe jumătate şi nu asta e direcţia în care îmi doresc să te ajut să o iei.

Acum, dacă eşti pregătit, voi începe să-ţi expun ideile mele în ordinea importanţei lor.

 

 1. Înconjoară-te de oameni cu pasiuni

Acesta este cel mai important lucru. Pentru că oamenii din jurul tu te pot ajuta să-ţi împlineşti visurile sau te pot ţine departe de ele. Oamenii care au pasiuni în viaţă, şi aleg să le urmeze, sunt persoane pline de entuziasm şi de energie.

Pasiunea este contagioasă. Iar cei din jurul tău pot fii echipajul care să te conducă spre succes. Observă-i pe cei din jur, analizează-le obiceiurile, activităţile, învaţă de la ei cum să devi mai bun, cum poţi să ajungi şi tu să trăieşti viaţa pe care o doreşti. Vei observa în timp că a-ţi trăi viaţa aşa cum îţi place e ceva normal, asta dacă ai în jurul tău oamenii potriviţi.

Cum să fii mai aproape de pasiunile tale - image on https://bucurestiultinerilor.info

 1. Adoptă o atitudine pozitivă

Atitudinea este extrem de importantă, pentru că provocări există la tot pasul, iar important este modul în care tu le percepi şi le tratezi. Ştim deja că noi nu putem controla ceea ce ni se întâmplă. Ce poţi controla tu, în fiecare clipă, este modul în care reacţionezi la ceea ce ţi se întâmplă. Iar dacă adopţi o atitudine pozitivă şi proactivă, vei găsi mult mai uşor drumul către soluţia ce te va ajuta să continui să-ţi trăieşti viaţa făcând cu pasiune ceea ce-ţi place!

 1. Ieşi frecvent din zona de confort

Rezistenţa la schimbare este un factor care influenţează foarte puternic succesul tău.
Aparent, oamenii pasionaţi de ceva anume prosperă prin incertitudine şi risc. Şi într-adevăr, riscul este liftul care pe unii îi coboara, iar pe alţii îi ajută să se ridice.

Totul depinde însă de tine şi de modul în care alegi să îţi antrenezi mintea în a găsi soluţii rapide atunci când apare o problemă. Să nu-ţi fie teamă să te arunci în afara zonei de confort, să-ţi antrenezi mintea şi să dezvolţi creativitatea. Ei sunt aliaţii reuşitei tale.

Cum să fii mai aproape de pasiunile tale - image on https://bucurestiultinerilor.info

 1. Ajută-i pe cei din jur

Deseori ceea ce pentru tine e floare la ureche, pentru cel care se află într-o situaţie neplăcuta poate fi o provocare extremă. Foloseşte-ţi talentele şi abilităţile pentru a-i ajuta pe cei din jurul tău, necondiţionat. Recompensa pe care o vei primi mai târziu îţi va aduce multă bucurie şi energie să continui în dezvoltarea ta. iar din proprie experinţă îţi pot spune că recompensa vine exact atunci când ai mai mare nevoie de ea, când traversezi o perioadă grea ori când sentimentul că provocările te copleşesc e la cea mai mare intensitate.

Aşadar, alocă-ţi în fiecare zi timp să împărtăşeşti celor din jur un zâmbet şi să le întinzi o mână de ajutor!

 

 1. Învaţă ceva nou în fiecare zi

Pentru ca totul să progreseze în jurul tău, e nevoie în primul rând ca tu să progresezi. Asigură-te că în fiecare zi lucrezi la dezvoltarea ta, citind cărţi, discutând cu alţi oameni, participând la seminarii şi workshopuri, înscriindu-te in grupuri de debate sau ONG-uri care pun accentul pe dezvoltarea personala (aşa cum este Toastmasters, spre exemplu). Crescându-ţi bagajul de cunoştinţe vei creşte şi pragul limitativ care adesea nu te lasă să vezi limpede drumul pe care-l ai de urmat, ajutându-te astfel să îţi dezvolţi mintea şi creativitatea.

Cum să fii mai aproape de pasiunile tale - image on https://bucurestiultinerilor.info

 1. Începe un jurnal

Notând întâmplările din viaţa de zi cu zi vei putea ca la un moment dat să îţi măsori progresul, să îţi admiri evoluţia şi să te bucuri de succesele spre care te-au ghidat acţiunile tale. Eu te-aş provoca să scri un blog, pentru că astfel să poţi împartăşi şi altora gândurile şi experienţele tale, permitându-le altora să-ţi ofere feedback şi chiar oferindu-ţi ţie ocazia să întâlneşti astfel oameni noi care împărtăşesc ţeluri şi pasiuni comune.

 

Editat de: Ilie George David

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns