Cum compensăm fericirea

0
60
views
Cum compensăm fericirea - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Fericirea e o stare, un rezervor pe care-l alimentăm continuu, însă adesea tindem să-l alimentăm cu iluzii. Nu ne dăm voie să fim reali, deoarece credem că fericirea e comensurabilă și la un moment dat vom epuiza și ultimele resurse disponibile. O mascăm atât de bine, încât nici noi nu mai știm cum e să fii cu adevarat fericit. Sau poate știm… dar trăim cu frica de a fi fericiți îngrădiți de circumstanțe, de parcă ar fi proprietatea cuiva și plătim chirie pe metrul pătrat. Simțim că la un moment dat ne va părăsi, că își va găsi un nou domiciliu, iar noi suntem responsabili de cât o vom păstra în perimetrul nostru.

Matematic, fericirea e divizibilă. Un număr prim, pe care îl poți împărți la tine însăți, la multiple persoane și să-ți mai dea și rest.

 Fericirea e ceva ce creezi, atât pentru sufletul tău, cât și pentru alții. Mulți spun că a te pune pe tine pe primul plan ține de un comportament narcisist, însă prefer să mă iubesc pe mine și să fiu considerată așa, decât să fiu dezamăgită de alții.

Cum compensăm fericirea - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Adunăm lucruri pentru a umple golul din suflet, pentru a ne crea falsa impresie că suntem mai bogați în fața celorlalți, mai împliniți sufletește , când, de fapt, privind înăuntrul nostru, descoperim că suntem mai săraci decât aparențele. E imaginea ce dorim să o proiectăm, însă nu adevărata proiecție a Sinelui nostru. Pe noi ne uitam undeva într-un colț al sufletului și ne mai amintim atunci când ne simțim copleșiți de ceva anume, acel ceva care strigă cu glas tăcut: Am pus prea mult preț pe fericirea altora, umbrind-o pe a mea.

Oricât am fi înconjurați de prea plin, material ne simțim goi. Ne atașăm de lucruri sau obiecte despre care credem că ne alimentează așa zisa stare de fericire, căutăm în alții ceea ne lipsește nouă.

Acumulările din viața noastră nevoia de posesiune, de apartenență ne îndepărtează de Eul nostru lăuntric. Entuziasmul își pierde din intensitate, odată cu trecerea anilor și lasă locul micilor bucurii de moment.

Fii fericit și fă din asta o obișnuință!

Când te trezești dimineața , nu uita să-ți iei doza de fericire. În cazul în care ai uitat, mărește cantitatea, nu apar efecte adverse.

Cum compensăm fericirea - image  on https://bucurestiultinerilor.info

 

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns