Criticile – ce greșim când le folosim?

0
33
views
Criticile - ce greșim când le folosim? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Andreea Rizea

 

După cum am aflat înainte, criticile au devenit mici bariere în societatea noastră, fie că vorbim despre relația cu noi înșine, fie de relația cu cei din jur. Probabil de multe ori ai fost dezamăgit de criticile negative care ți-au fost adresate, însă te-ai gândit că, la rândul tău, și tu ai criticat pe cineva? Pentru a remedia situația pe viitor, iată câteva întrebări ajutătoare care te vor face să nu mai repeți aceeași greșeală.

Când ai făcut-o?

Ai observat că îți este greu să te autocontrolezi în momentele de nervozitate sau dezamăgire? Dacă da, nu este o modalitate corectă de a te descărca pe cei din jur. Ei sunt vinovați cel mai puțin de starea ta. Dacă ții cu adevărat la ei, încearcă să te calmezi înainte să spui ceva greșit. Fii conștient că dacă ție nu îți place să fii supărat, nici altora nu le va plăcea.

Cum ai făcut-o? Criticile - ce greșim când le folosim? - image  on https://bucurestiultinerilor.info

De multe ori mesajul pe care vrem să îl transmitem ajunge greșit la receptor.
Nu ți s-a întâmplat vreodată să vrei să îți expui o idee, însă să se înțeleagă cu totul altceva? Dacă ai vrut să îți spui opinia în legătură cu ceva, încearcă să o faci să nu pară prea „brutală”. Fii calm și înțelegător, pune-te în locul persoanei căreia i te adresezi și formulează-ți mesajul cu atenției și conștiinciozitate. Fiecare este diferit și acceptă altfel anumite păreri, așa că fii atent cu cine stai de vorbă. Comunicarea nu este chiar atât de simplă pe cât pare.

De ce ai făcut-o?

Majoritatea comentariilor critice vin în urmă unor frustrări sau unor ideologii prost-implementate în mintea noastră. Chiar ai vrut să îi spui ceva negativ persoanei din fața ta sau a fost doar un mod de a te răzbuna pentru starea ta? Ai vrut să pari mai „interesant” sau „superior” aruncându-ți criticile asupra cuiva? Gândește-te de două ori dacă ceea ce va urmă să spui este un rezultat inconștient al obsesiilor tale sau doar o opinie.

Este o diferență enormă între a-ți exprimă în mod calm părerile și a critica. Critica poate îți va da pe moment un sentiment de superioritate și siguranță, însă nu este o modalitate corectă de a ajunge în aceste stadii prin jignirea celor din jur. Nimănui nu îi place să fie criticat, dar fiecare acceptă o părere sinceră, fie ea și negativă. Oamenii sunt speciali în felul lor și au atât calități, cât și defecte ce îi fac să fie apreciați și recunoscuți de cei din jur. Nimeni nu este perfect pentru că perfecțiunea este ceva plictisitor, așa că oprește-te din a-i judeca pe cei din jur pentru că și tu te vei afla în ipostaza lor la un moment dat.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns