Ce să faci cu singurătatea?

0
105
views
singurătatea

Este ora 6:30 dimineaţa şi ceasul îţi cântă odiosul cântec semnalizând o nouă zi de liceu. Deşi morăcănos de dimineaţă, în tine străluceşte un oarecare licăr de speranţă. După ce îi tragi un pumn şi o înjurătură ceasului, începi să bâjbâi după telefonul pus la încărcat pe timul nopţii. Mânat de acel licăr de speranţă, îl deblochezi, tastezi parola, desenezi modelul sau cine ştie ce metoda ai tu de deblocat, şi…Nimic.Absolut nimic. Nicio notificare, niciun mesaj de la nimeni. Dacă aşa arată majoritatea dimineţilor şi zilelor tale, atunci felicitări! Eşti singuratic. Ce să faci cu singurătatea?

1.Acceptă-ţi singurătatea

Probabil ceva destul de greu de făcut, în special la început când eşti victima acelui minunat concept cunoscut sub denumirea de PRESIUNE SOCIALĂ, dar hei! Nu ai avut nicio problemă să faci asta când te-ai apucat să joci ceva şi nu te-a deranjat nimeni, sau când ai început să lucrezi la ceva personal sau pentru şcoală, sau când ai deschis o carte, sau cine ştie ce alte activităţi ai tu p-acolo, aşa că de ce ai avea din senin probleme cu asta?

Știi prea bine că asta vrei cu adevărat. Ce naiba, doar ai încercat să te integrezi, să ieși prin cluburi, să mergi la băute, șamd. și uite cum a ieșit toată treaba! Ai simțit că nu e chiar așa de tare când chiar iei parte la astfel de evenimente și că tu ai alte chestii mult mai tari de făcut, ceea ce ne duce la…

2.Investește singurătatea.

Știi de ce nu ai parte când nu te implicit în ieșiri în oraș, dramă sau anturaje? Un program încărcat. Știi la ce e bun un program neîncărcat? La a fi încărcat.

singurătatea
Sursa: www.iso.500px.com/tag/reading/

Citește. Ăsta e probabil cel mai bun sfat pe care ți-l pot da cu privire la ce poți face cu singurătatea. Investește în citit. Ia o carte, orice fel de carte și citește în fiecare moment al zilei când ai ocazia, oricum nimeni nu o să vină să te deranjeze. Nu cred că trebuie să îți spun la ce te va ajuta asta. Și totuși, poate că uneori te plictisești de atâta citit și vrei puțină diversitate.

Fă artă. Fiind singur ai timp berechet să porți adevărate conversații în mintea ta și să simți cam tot ceea ce se poate simți. Și totuși, nu ai cui să împărtășești decât întregii lumi, dar cum? Simplu. Desenează ceva. Scrie ceva. Sculptează ceva, pentru numele lui Dumnezeu, fă orice simți tu că dă glas tuturor sentimentelor pe care tu ai vrea să le împărtășești, deși nu ai cui. Internetul este cea mai sfântă creație a omenirii – pe lângă cărți – când vine vorba de singurătate. Sunt atât de multe locuri în care tu îți poți prezenta creațiile artistice, indiferent de natura și forma lor, și unde, eventual, nu te vei mai simți atât de singur.

singurătatea
Sursa: https://fthmb.tqn.com/Q_D-DNHPCG3MCRk2GrNyIpVBhyE=/2000×1333/filters:no_upscale():fill(FFCC00,1)/about/GettyImages-513557036-595d24285f9b58843f18949b.jpg

Ce-i asta? Te-ai săturat și de carte și de creație artistică? Păi atunci, dacă tot nu ai cu cine vorbi sau ieși în afară de tine, ce ar fi să începi să petreci timp cu tine însuți? Da, exact! Ai atât de mult timp la dispoziție, atât de multe moment de liniște în care nimeni – în afară de părinți – nu te deranjează, de ce nu ai petrece puțin timp cu tine? Cine știe, poate vei realiza că nu este vina ta că ești singur și nici ceva rău. De fapt, poate vei realize ce persoană interesantă ești și cât de multe lucruri ai de spus și cât de ghinioniști sunt cei care te resping doar pentru că preferi singurătatea.

Ideea e că singurătatea e prilej perfect de activități ce-ți întăresc mintea. Nu lăsa acele moment să se irosească.

3.Împarte singurătatea

Cu cine să împarți dacă ești singur? O întrebare foarte bună pentru că, atunci când în ecuație mai apare o persoană, nu se mai poate vorbi de singurătate… nu-i așa?

Evident că se poate vorbi despre singurătate și atunci, dar nu vreau să intru în concepții filosofice complexe. În schimb, voi vorbi despre cum poți să-ți faci unicul prieten  pe care îl ai – pentru că fiecare persoană singuratică are acea persoană specială care îi poate zice orice și pe care o consideră o rudă de sânge – să se simtă binecuvântat că te-a cunoscut. Este cam la mintea cocoșului, dar de vreme ce ai urmărit pasul 2 și ai făcut atât de multe chestii interesante – ai creat un tablou, ai scris o poveste, cine știe? -, sau ai avut atât de multe experiențe introspective încât poți să petreci o noapte întreagă vorbind despre natura umană, sentimente și psihologie, de ce să ții atât de multe bunătățuri doar pentru tine? La ce bun e un prieten dacă nu stă cu tine noaptea târziu pe Skype, Discord, sau cine știe ce aplicație de voice chat mai există, schimbând cu tine idei și concepte filosofice, sociale, politice, spirituale, etc, etc. Îți garantez că deși nu ți se pare, pentru acel prieten tu ești ca o oază de oarecare seriozitate, sau ca un drog care îl face să uite de toată drama și conflictele puierile caracteristice acestei vârste.

singurătatea
Sursa: http://www.rooshv.com/wp-content/uploads/2017/02/connection-touch-copy-604×270.jpg

Dar, bine, să presupunem că ești o excepție de la regula care spune că, în mod ironic, până și o persoană singuratică își are acel prieten special. Ei bine, pentru ce crezi că s-a inventat Internetul? Sunt nenumărate site-uri și blog-uri dedicate oamenilor ca tine care te primesc cu brațele deschise, pe tine și pe creațiile tale.

Așa că nu mai privi singurătatea ca pe o povară, ci ca pe cel mai bun prilej de a te cunoaște mai bine, de a crea, și de a îmbunătăți existența altora în mod direct sau indirect.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns