Cărțile pe înțelesul tuturor

0
27
views
Cărțile pe înțelesul tuturor - image  on https://bucurestiultinerilor.info

 

De câte ori nu am auzit despre cărți cum că ar fi un portal către o lume imaginară, poarta dintre trecut, prezent și viitor? Sau că mințile deschise fac casă bună cu cărțile deschise. Da, dar ce înseamnă cu adevărat cartea pentru cititor?

Mulți oameni nu înțeleg cum, doar câteva sute de pagini, legate frumos între două coperți viu colorate îi pot face pe semenii lor mai fericiți, mai melancolici sau mai entuziaști. Mulți oameni nu înțeleg cum cele 31 de litere ale alfabetului, aranjate în diferite moduri, pot crea atâta emoție și pot trezi atâtea sentimente. ”Oare de ce e bine să citim?” se întreabă ei. ”Oare nu există atâția analfabeți care trăiesc foarte fericiți, fără să fi pus mâna pe vreo carte în viața lor?”. Răspunsul este categoric: ”Nu!”. Cărțile, indiferent de natura lor, fie că sunt romane, fie că sunt enciclopedii, fie că sunt culegeri de probleme, sunt oaze de cunoaștere, imaginație și sentimente, care ne hrănesc mintea și sufletul, purtându-ne în lumi diverse.Cărțile pe înțelesul tuturor - image  on https://bucurestiultinerilor.info

O carte este prietenul tăcut al minții noastre. Citești o carte când vrei, cum vrei și de câte ori vrei. Beneficiile lecturii sunt variate, de la îmbogățirea vocabularului și a culturii generale, până la lărgirea orizonturilor și înțelegerea mai fidelă a lumii în care trăim. De asemenea, cărțile ne oferă răspunsurile pe care le căutăm de atâta timp, pentru că fiecare dintre noi se regăsește pe sine într-un mod aparte atunci când citește o carte. Frumusețea lecturii constă în faptul că același paragraf poate avea înțelesuri diferite și poate produce emoții diferite, în funcție de persoana care îl citește, de experiența ei de viață, de dorințele și visurile ei. ”Cărțile sunt pentru minte ceea ce mișcarea este pentru corp”, spunea Sir Richard Steele. Nu putem citi o carte fără să învățăm ceva din ea, fără să tragem concluzii sau fără să ne creem vise.

Așadar, cărțile sunt izvor de cunoaștere, de înțelepciune, de emoții, de fericire. Ele ne leagă de tărâmul din care vine visul, de dorințele noastre interioare și ne provoacă imaginația. Citiți! Înțelegeți cărțile ca fiind mai mult decât simple pagini pline de cuvinte și adaptați-le vieții și gândirii voastre! Profitați de ceea ce este atât de aproape de voi și extrageți cât mai mult din fiecare carte pe care o citiți.

„Când îi vinzi unui om o carte, nu îi vinzi câteva sute de grame de cerneală, hârtie şi lipici,ci o nouă viaţă.”

– Christopher Morley

Miruna Teleașă

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns