6 Beneficii esenţiale ale dezvoltării personale

0
77
views
6 Beneficii esenţiale ale dezvoltării personale - image  on https://bucurestiultinerilor.info

Dezvoltare personală – un termen folosit foarte des, dar foarte rar explicat. Presupune a investi în tine în aşa fel încât să poţi face faţă indiferent de ce apare în calea ta. Dezvoltarea personală iţi permite să fii proactiv. Decât să aştepţi ca lucrurile bune să ţi se întâmple, tu eşti cel care le face să se întâmple. S-ar putea să nu îţi atingi întotdeauna obiectivul, dar vei experimenta o viaţă mai bogată şi mult mai satisfăcătoare când te decizi să îţi împlineşti visurile. Implicarea în dezvoltare personală este primul pas spre o viaţă împlinită.

Următoarele 6 beneficii sunt cele mai importante pentru dezvoltarea personală:

6 Beneficii esenţiale ale dezvoltării personale - image  on https://bucurestiultinerilor.info

1. Autocunoaștere

Dezvoltarea personală începe cu autocunoașterea. Vei afla cine eşti cu adevărat;valorile,convingerile şi motivul tău pentru care vrei să continui.Împlinirea adevărată nu poate veni niciodată dacă alergi dupa visurile altora. Dacă vrei să obţii fericirea de durată,trebuie să iţi modelezi viaţa după cine eşti cu advărat. De-abia după aceea poţi să începi să iţi realizezi visurile şi obiectivele.

2. Direcţia

După ce ţi-ai dezvoltat conştiinţa de sine, ştii mai bine ce vrei să obţii în viaţă.Luarea deciziilor devine mult mai uşoară. Sarcini care obişnuiau să ia o grămadă de timp nu mai ajung în lista de lucruri pe care trebuie să le faci. Acum realizezi că nu te ajută să te apropii de obiectivul tău aşa că nu mai sunt importante pentru tine.

6 Beneficii esenţiale ale dezvoltării personale - image  on https://bucurestiultinerilor.info

3. Concentrare si eficienţă îmbunătăţită

Odată cu dezvoltarea personală vine şi claritatea. Chiar şi cu o direcţie bine stabilită vor exista mereu lucruri  care vor avea nevoie de atenţia ta. Pe masură ce dezvoltarea ta personala se îmbunătăţeşte, prioritizarea va deveni din ce în ce mai uşoară. Obiectivele îţi sunt mai clare şi poţi identifica rapid care sarcină va da cel mai bun rezultat cu resursele pe care le ai în acest moment.

4. Mai multă motivaţie

Când ştii ce vrei să obţii, iţi e mai uşor să vezi beneficiile pe care le are punerea în acţiune. Chiar şi când sarcina pe care trebuie să o faci nu este aşa de atractivă, dacă vezi beneficiile vei fi mult mai motivat să o faci. Cu o puternică dezvoltare personală îţi dezvolţi şi motivaţia necesară.

6 Beneficii esenţiale ale dezvoltării personale - image  on https://bucurestiultinerilor.info5. O flexibilitate mai mare

Vor exista şi perioade mai grele în viaţă. Când acestea au loc, trebuie să ai aptitudinile şi atribuţiile necesare pentru a le face faţă. Dezvoltarea personală nu poate preveni toate lucrurile rele, însă te vor ajuta să le faci faţă. Vei avea o mai bună încredere în tine, o mai mare flexibilitate, abilităţi personale şi interpersonale pentru a face faţă oricărei eventualităţi

6. Relaţii mult mai satisfăcătoare

Relaţiile sunt o sabie cu două tăişuri. Ele ori te ajută să creşti ori te trag în jos. Când îţi îmbunătăţeşti dezvoltarea personală, poţi să vezi mai bine care relaţie merită investiţie şi care trebuie încheiată. Îţi poţi dezvolta aptitudinile necesare pentru a profita la maxim de relaţiile care au un impact pozitiv asupra vieţii tale.

Dezvoltarea personală este despre a depune timp si efort în cea mai mare resursă – în tine. Când faci acest lucru, rezultatele sunt excepţionale.

 

Ești pregătit?

Te așteptăm la evenimentele noastre pentru a afla în persoană lucruri noi din domeniile tale de interes 🙂

Găsești întreagă listă de evenimente aici.

 

sursă

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns