6 lucruri bune despre schimbare

0
62
views
schimbare
Sursa: https://unsplash.com/collections/1092250/change?photo=mG28olYFgHI

Cât de mult îndrăgeşti o schimbare? Te consideri deschis spre schimbare sau ești mai degrabă rigid şi fixist? Deşi uneori pare greu să ne adaptăm unei schimbări – fie că e vorba de un nou obicei, un nou stil de viaṭă, persoane noi, cercuri diferite  –  ea ne poate fi foarte utilă.

Suntem oamenii pro zonei de confort, însă, dacă nu suntem atenṭi până unde extindem acest lucru, putem să devenim foarte uşor sedentari, tipicari, fără surse de adaptabilitate etc. Schimbarea este un proces natural şi normal în vieṭile noastre. Există schimbări pe care ni le dorim, cum este de exemplu un nou loc de muncă sau o locuinṭă şi sunt schimbări involuntare care ne surprind prin modul lor brusc de a apărea.

Deci, cât de utilă este o schimbare?

  1. Ne ajută să ne “omorâm” zona de confort – fie că este o schimbare majoră sau produsă brusc, ori o schimbare mică, ea ne ajută să ne depăşim limetele autoimpuse de zona acea confortabilă. Nimic nu este mai bun decât un pas făcut înainte, indiferent de cantitatea lui.

 

  1. Încetineşte viaṭa din a fi predictibilă şi plictisitoare – în momentul în care de o perioadă bună se petrec aceleaşi lucruri, monotonia se face resimṭită. Nimic nu mai pare interesant fiindcă se pierde farmecul noului.
schimbare
Sursa: https://unsplash.com/collections/1033773/change?photo=5E5N49RWtbA
  1. Ne oferă noi provocări şi oportunităṭi – schimbarea survine şi în momentul în care este nevoie de ea involuntar, adică procesul de autodezvoltare şi maturizare. Când lucrurile sunt menite să se întâmple, nu se mai ṭine cont de nivelul nostru de putere din acel moment sau de cât de adaptabili suntem.

 

  1. Ne arată părṭi din noi pe care nu le ştim – o schimbare ne ajută să creştem, adică să ne dezvoltă în Trinitatea umană – mental, spiritual, fizic. Devenim mai buni decât eram şi mai pregătiṭi pentru tot ce ni se întâmplă.

 

  1. Indiferent de rezultat, lucrurile sunt pozitive chiar dacă uneori avem impresia colosală că numai noi suferim sau că numai noi trecem prin situaṭii grele, rezultatul final este mereu unul bun, pozitiv. Arătăm mai bine, ne simṭim mai liniştiṭi, suntem mai împăcaṭi. Ed Sheeran are un citat cunoscut : “ Totul va fi bine în final. Dacă nu e bine, înseamnă că nu este finalul”.

 

  1. Căpătăm încredere şi putere – oamenii chiar au lipsuri în ceea ce priveşte încrederea în sine şi putere. Tot procesul ne oferă stabilitate şi confirmarea faptului că dacă am trecut prin ce am trecut, suntem mai puternici şi mai siguri pe noi.
schimbare
Sursa: https://unsplash.com/collections/1033773/change?photo=mRMQwK513hY

De ce este totuşi greu să ne schimbăm?

Răspunsul este relativ simplu. Uneori, întreg procesul nu ṭine doar de voinṭa noastră lăuntrică. Pentru un om timid va fi mai greu să se schimbe, dacă nu a trecut deja printr-o experienṭă care să îi genereze un alt mod de a privi lucrurile sau de gândire. Pentru un om tipicar, i se va părea ciudat să-şi schimbe tabieturile, pentru că va fi destabilizat. Schimbarea majoră se produce şi când suntem suficient de pregătiṭi pentru a o accepta, a o interioriza şi a lăsa libertate de dezvoltare având toate resursele la îndemână.

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns