5 metode pentru exersarea răbdării

0
43
views
răbdare
Sursa: http://media.salemwebnetwork.com/cms/CW/Finances/25399-time-sand-money-wide.1200w.tn.jpg

Ţi s-a întâmplat vreodată să mănânci foarte repede şi să nu îṭi dai seama de acest lucru pentru că nu ai autocontrol şi răbdare? Sau să fi pus în situația de a sta la o coadă imensă pentru un act destul de important şi să începi să dai frenetic din picior?

Dacă răspunsul pentru ambele întrebări de mai sus este DA, atunci ai ceva probleme cu exercițiul răbdării.

Conform DEX, răbdarea reprezintă capacitate firească de a suporta greutăți și neplăceri fizice sau morale; putere de a aștepta în liniște desfășurarea anumitor evenimente. Mai exact, este acel antrenament al minții şi apoi al corpului de a sta într-un singur loc sau într-o situația pentru a aştepta finalul, într-un ritm normal al timpului.

Problema apare în momentul în care ne pierdem cumpătul, ajungând cumva la capătul răbdării. Cum îṭi dai seama de acest lucru?

 

  1. După cum spune o expresie românească, “nu ai stare” : eşti agitat, dai din picior, te uiṭi la toată lumea din jur ( care apropo, este în aceeaşi situaṭie ca tine ) şi te întrebi ei cum de rezistă, te gândeşti la tot felul de lucruri, îṭi cauṭi ocupaṭie, eşti nervos, stresat, îṭi roteşti ochii peste cap etc.

 

  1. Dacă ai ajuns în locul cu pricina şi deja ai început să rosteşti : “aoleu, chiar trebuie să stau la coadă?” . Cu toṭii cred că detestăm aşteptatul la cozi imense pentru o simplă acṭiune, dar trebuie să ne conformăm.
5 metode pentru exersarea răbdării - image  on https://bucurestiultinerilor.info
Sursa: http://wallup.net/women-people-blonde-blue-eyes-eyes-smiling/

Cum remediem situaṭia?

 

  1. Acceptă faptul că timpul nu se va mişca mai repede doar pentru că tu îṭi doreşti acest lucru; Timpul curge normal, exact cum trebuie, problema este la tine în interior. Neavând răbdare, cheia stă în exerciṭiu. Totodată, aminteşte-ṭi că timpul pe care îl petreci aşteptând este tot din timpul vieṭii tale, aşa că nu are rost să-l încarci cu furie, stres sau agonie.

 

  1. Începe cu paşi mărunṭi. Vizualizează întâi situaṭia în minte şi apoi gândeşte-te ce ar putea să declanşeze starea de nelinişte. Nu încerca să devii răbdător peste noapte, pentru că lucrurile nu vor funcṭiona brusc şi asta o să te frustreze. Începe cu ceva mic, de exemplu, gândeşte-te la parcursul unui scop pe care tu îl vezi deja realizat. Cam cât de multă răbdare crezi că ai fi pregătit să implici?

 

  1. Fă-ṭi o listă cu toate situaṭiile în care crezi că nu ai/ṭi-ai pierde răbdarea. Din nou, vizualizează şi încearcă să-ṭi modelezi un comportament adecvat pe care să-l adopṭi în momentul în care apar acele situaṭii. Desigur, va fi greu la început, dar cu timpul şi cu antrenament, lucrurile vor veni de la sine şi nu te vei mai simṭi încordat.

 

5 metode pentru exersarea răbdării - image  on https://bucurestiultinerilor.info
Sursa: https://geniusquotes.org/wp-content/uploads/2014/03/Patience-Roger-Smith-CEO-American-Income-Life.jpg
  1. Pune-ṭi întrebări. De ce te grăbeşti? Spre ce te grăbeşti? Dacă răspunsurile conṭin un motiv super “greoi”, atunci poate că situaṭia chiar este presantă. Şi întreabă-te din nou, de ce? Şi dacă merită. Stai la o coadă de aproximativ 30 minute şi nu mai ai răbdare fiindcă te grăbeşti la serviciu? Ce este mai important pentru tine? Să îṭi termini treaba, pentru că tot ai aşteptat sau să pleci fuga spre şeful care nu te iartă nici măcar 20 minute în plus întârziate?

 

  1. Simte prezentul, trăieşte-l. De obicei, oamenii care nu sunt foarte răbdători sunt cei care se gândesc permanent la viitor. La planurile pe care le au, la ce ar face dacă…, asta datorându-se faptului că ei nu se simt împliniṭi în prezent şi apelează la acest salt mintal spre viitor. Răbdarea se învaṭă şi se cultivă prin atenṭie sporită, experienṭe care să te forṭeze să aştepṭi, să autoevaluezi etc.
This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns