12 tactici pentru a învăța mai ușor

0
97
views
învața
Sursa: http://az616578.vo.msecnd.net/files/2015/10/16/6358061464591135562129670225_tired7.imgopt1000x70.jpg

De multe ori se întâmplă să fim presați și stresați atunci când constatăm că trebuie să acumulăm mai multe cunoștințe într-un timp relativ scurt. Important e să găsim metodele cele mai eficiente de a învăța cât mai repede și cât mai ușor.

 1. Nu intra în panică!(Ce mă fac?) Cu toții avem/am avut/vom avea diverse examene, tot timpul învățăm lucruri noi. Important este să găsim soluțiile cele mai eficiente în procesul de învățare.
 2. Nu te lamenta!(Vai! Cât am de învățat!) Cu cât te vaiți mai mult, cu atât pierzi mai mult timp și nu reușești să te concentrezi.
 3. Fă ordine în cameră! Contează ca mediul în care îți desfășori activitatea să fie unul organizat, spațiul să fie aerisit etc.
 4. Parcurge materia citind cu atenție! Nu toci! Memorează anumite citate, anumite fragmente, dar nu lecții întregi. Nu te va ajuta pe termen lung și e posibil ca în contextul unui examen să te blochezi și să nu-ți amintești nimic.
 5. Vitaminizează-te! Pentru a funcționa în parametri normali, creierul are nevoie de hrană. Există alimente care sporesc capacitatea de concentrare și care stimulează memoria: semințe, nuci, avocado, pește, conopidă, broccoli, morcovi și ghimbir.
 6. Încadrează totul într-o poveste! De pildă, dacă ai de învățat o lecție la istorie, îți va fi mult mai ușor dacă îți imaginezi luptele ca pe niște povești.

  învăța
  Sursa: http://pgjab.com/wp-content/uploads/2015/06/hire-people-to-write-paper1.jpg
 7. Învățând alături de alții! Dacă îți e mai ușor să înveți cu un coleg/ o colegă, învățați împreună! Pune întrebări acolo unde e cazul. Întreabă dacă nu înțelegi ceva și explică-i și lui/ei dacă are nelămuriri.
 8. Fă conexiuni! Asociază cunoștințele cu informații pe care deja le cunoști. Gândește-te la diferite exemple din realitate prin care poți realiza conexiuni.
 9. Sintetizează informațiile! Poți să faci diverse scheme recapitulative care să te ajute să reții mai ușor. Notează conceptele – cheie.
 10. Reformulează! Repetă informațiile pe care le ai reținut, utilizând alte cuvinte, fără a schimba sensul propozițiilor.
 11. Hidratează-te! Nu uita să bei apă! Corpul nostru conține 75% apă, așadar apa este foarte importantă pentru procesul învățării.
 12. Ia o pauză! Destinde-te! Ieși în oraș, vizionează un film, un episod din serialul favorit, mergi la cumpărături ș.a.m.d.
  învăța
  Sursa: https://icxa.org/wp-content/uploads/2017/06/iStock-474950640.jpg

  Fără îndoială că fiecare are ritmul său de învățare, important este să-ți formezi stilul, utilizând tactici eficiente prin intermediul cărora să filtrezi informațiile și să le sintetizezi într-un timp cât mai scurt.

  Spor la învățat!

   

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns