1 pas pentru atingerea succesului

0
71
views
1 pas pentru atingerea succesului - image  on https://bucurestiultinerilor.info

E plin internetul în ziua de azi de ”rețete pentru succes”. Fie că sunt pași, secrete, ingrediente sau reguli, toate aceste articole promit să îți schimbe viața și garantează atingerea obiectivului suprem, succesul. Ce omit, însă, să ofere aceste ghiduri este o definiție a succesului promis. Sau, mai bine zis, pornesc de la premisa că succesul înseamnă același lucru pentru toată lumea – faimă, bani și lipsa oricărei griji. Ceea ce nu este întotdeauna adevărat.

 

Înainte de a deschide cu ochi mari și entuziasm o pagină de acest gen, îți recomand să te oprești o clipă și să te întrebi ce înseamnă pentru tine succesul și ce speri să găsești acolo. Nu lua de-a gata un sfat care se vrea a fi universal valabil și care, urmat cu sfințenie, te-ar putea conduce către o destinație mult diferită față de ceea ce ți-ai imaginat sau ai crezut că îți dorești.

 

Pentru unii, într-adevăr, succesul se confundă cu un anumit confort financiar și cu un renume. Nu este nimic greșit în asta, atât timp cât lucrul acesta îi face fericiți.

Unii consideră că au atins succesul în viață dacă au reușit să pună bazele unei familii fericite, în timp ce alții văd succesul ca fiind atingerea zenitului carierei lor. Unii spun că simplul fapt că se pot bucura de tot ceea ce au și că fac ceea ce fac cu pasiune înseamnă că au o viață de succes. Sunt doar câteva exemple care arată cât de mult diferă această noțiune de la o persoană la alta, de la un vis la altul, de la o reușită la alta.

 

Deși ignorat de cele mai multe ori de listele întocmite de-a lungul timpului, probabil unul dintre cei mai importanți și mai dificili pași către atingerea succesului este să îți dai seama ce înseamnă el cu adevărat pentru tine. Având un obiectiv clar în minte și certitudinea sau cel puțin credința că acel ceva te va face fericit și mulțumit de viața ta, totul devine mult mai ușor, iar toate deciziile și eforturile te vor conduce în mod firesc în acel sens.

 

Când lucrurile îți sunt puse în această perspectivă, abordarea față de definirea noțiunii de succes devine mult mai ezitantă, iar procesul anevoios. Ei bine, abia atunci poți spune că ai înțeles cu adevărat complexitatea și anvergura acestui mecanism intitulat adesea cu multă lejeritate drumul către succes. Durata este mai puțin importantă câtă vreme drumul este unul solid, construit cu grijă și cu sinceritate față de propria persoană și conduce la destinația dorită.

 

Acestea fiind spuse, eu îți doresc mult succes. Orice ar însemna el pentru tine.

 

 

 

Andra Ostafi

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro

Comentarii

Comentează și tu

Lasă un răspuns